Bayeuxtapetet.dk

Aktive Brodøser, klik på vimplerne

Tegning af motiv på lærred

 

I Mogens Ruds bog ”Bayeuxtapetet” er tapetet afbilledet i 1/6 størrelse. bog 1Det gør det svært at se enkelthederne, men bogen blev i starten brugt til at tegne efter. To af gruppens medlemmer tegnede ”på fri hånd” de første scener, så syningen kunne påbegyndes den 4. januar 2000.

bog 2På Aalborg Universitetsbibliotek fandt man frem til et eksemplar af David Wilsons bog om Bayeuxtapetet. Denne bog har illustrationer i forholdet 1: ca. 1,8, og det format var det straks lettere at arbejde med. Desuden viste illustrationerne meget tydeligt garnfarver og stingtyper. De to tegnere fortsatte ufortrødent det store arbejde, og de blev senere suppleret med endnu en tegner, der ved hjælp af sine matematiske færdigheder udtænkte et tegnesystem, som udlignede det lille udsving i illustrationerne. De sidste 5 m blev tegnet ved hjælp af lyskasse og fotokopier i fuld størrelse – det gik betydelig hurtigere.

lyskasseWilsons bog var udsolgt fra forlaget, men en antikvarboghandler i Aalborg var behjælpelig med at fremskaffe brugte eksemplarer af bogen. Nørresundby Bank sponsorerede det første eksemplar, og efterhånden anskaffede alle brodøser deres eget eksemplar af bogen. De, der købte sidst, kom til at betale mest, da den pludselige interesse gjorde, at prisen hastigt  steg.

Bogen er senere genoptrykt og kan købes i Nationalmuseets butik.

 

Tilfældige billeder fra arkivet...

P6250237