Anny Svendsen

Hjem

Velkommen

Tapetet

Brodøserne

Donation

Billeder

Anny Svendsen

af | apr 4, 2020 | Brodøserne

Anny Svendsen født i 1941 i Lindholm.

Pensioneret fra Nørresundby Bank i 2001. Jeg har altid sagt, at jeg ville male, når jeg gik på pension. Det kom jeg OGSÅ til.

Jeg var med til frokost hos Kamma den dag i november 1999, hvor forslaget om at kopiere Bayeuxtapetet kom frem, og var derfor også med til at sy de første sting den 4. januar 2000 på den danske kopi af Bayeuxtapetet.

Vi var fuldstædig uerfarne med hensyn til nedlagt syning, men opdagede hurtigt, at det var nødvendigt at sy konturstingene først. Jeg opdagede det, da jeg syede en af hundene i en af de tidlige scener på tæppet. Jeg pillede bayeuxstingene op, som jeg var startet med at lave, og lavede i stedet konturstingene først. Det gav det liv og den bevægelse, der skulle til. Da jeg som det næste syede det første træ, stod det klart, at det var sådan, det skulle gøres.

Det var det tekniske. Så er der samværet! Rigtig mange skønne timer har vi haft med at brodere, både på vikingemarkederne i årenes løb og når vi har været til fest og på rejser. Første rejse gik selvfølgelig til Bayeux (F) i 2004, derefter gik turen til York (GB) i 2006 med slut i London og togtur til Reading og i 2011 en tur til Gotland (S).

Mine interesser: Vikingetidens historie, håndværk og håndarbejde, samt

Kunst: Maleri, akvarel og foto: Se min hjemmeside www.annysvendsen.dk

www. bayeuxtapetet.dk – Bayeuxgruppen – Copyright 2012 ©