BAYEUXTAPETET.DK

Hjem

Velkommen

Tapetet

Brodøserne

Donation

Billeder

Hvor langt er vi ?

af | maj 5, 2020 | Tapetet

Folg tapetet

Den 4. juli 2017
Der broderes flittigt på det nye tapet, 10 meter med sagaen om Erik den Røde og Leif den Lykkelige. Selv i sommerferie perioden mødes vi og broderer og er kommet godt i gang. Vi udfordrer os selv med nye friske farver og tyndere uldgarn. Vi prøver med nye sting og bruger patchwork stof, hvor der er flader, der egner sig til det. Vi broderer på stoffet og ser, hvordan det passer ind i broderierne. Vi bruger to farver garn blandet sammen og får på den måde nye farver frem. Vi eksperimenterer og er hinandens hårde kritikere. Spændende og vi glæder os over det farverige projekt.

Den 9. oktober 2016
Vi er så småt gået igang med vores næste projekt.

Titel: Erik den Rødes saga.

Første sting på det 10 meter lange broderi om Erik den Røde og Leif den Lykkelige blev taget på årets vikingemarked. Vi har har tegnet det meste på hørlærred og begyndt at brodere.

Den 15. september 2016.
Indvielse af vores bud på en afslutning til Bayeuxtapetet. Mag. art., Ph.d. Lise Gjedsø Bertelsen åbnede udstillingen.

Den 25.juni 2016
Det sidste sting på afslutningen blev taget på Vikingemarkedet Lindholm Høje lørdag den 25.6. 2016.

Dette er vores bud på en afslutning til Bayeuxtapetet.

Afslutningen skal udstilles i egen montre på Børglum Kloster og indgå som en del af udstillingen med Bayeuxtapetet.

Indvielsen sker den 15.9.2016.

19.og 20.februar 2016
Det Nationalhistorisk Museum på Frederiksborg Slot har i denne måned en særudstilling med deres eget malede Bayeuxtapet. I den anledning er Bayeuxgruppen inviteret på besøg for at fremvise, brodere på og fortælle om vores bud på afslutningen til Bayeuxtapetet. Vi var på besøg i to dage og det var en fornøjelig tur med mange besøgende på museet. Der var stor interesse og spørgelyst fra publikum.

 

14. november 2015
Der er nu gået et halvt år efter vores indvielse af udstilling på Børglum Kloster. Udstillingen har et stort besøgstal og bliver meget rost og omtalt. Som vi havde forudset bliver tapetet også besøgt af turister fra udlandet. Bayeuxgruppen besøger også løbende tapetet og vi nyder synet af det flotte resultat og helheden med udstillingen i det fine lokale.
Bayeuxgruppen arbejder videre hver tirsdag aften med at brodere på vores egen afslutning til Bayeuxtapetet. Afslutningen bliver godt 3 meter lang. Læs om den her.

Vi er igen blevet inviteret til at deltage i udstilling på Frederiksborg Slot. Her laver de en udstilling af deres malede Bayeuxtapet i februar måned og vi bidrager med at brodere på vores afslutning den 19. og 20. februar. Vi vil fremvise vores forlæg til afslutningen og fortælle om arbejdet, medens vi broderer på værket. For to år siden deltog vi også i deres udstilling, hvor vi broderede på kopien af Bayeuxtapetet. Der var utroligt mange gæster og der var stor interesse for vores arbejde. Vi håber igen på mange besøgende og glæder os meget til at besøge Frederiksborg Slot igen.

 

Den 1.5. 2015
Nu er det 1.maj, og Bayeuxtapetet er monteret i 4 montrer til permanent udstilling på Børglum Kloster. Der er indvielse for indbudte gæster 7.5., og fra 8.5. er der adgang for publikum i klosterets åbningstid. Besøg udstillingen og se det flotte resultat. Der kan ses billeder af udstillingen i vores billedarkiv her.

 

29.maj 2014

Vi har aftalt at udsende følgende pressemeddelelse:

 

Kom og se, når brodøserne syr de sidste sting på den danske kopi af Bayeuxtapetet.

 

Nu syr brodøserne de sidste sting på den danske kopi af det 70 m lange Bayeuxtapet, der omhandler slaget ved Hastings i 1066. Gennemførelsen af de 70 m har taget 14 ½ år.

De sidste sting syes på Vikingemarkedet  på Lindholm Høje lørdag den 28. juni og søndag den 29. juni 2014.

Samtidig syr brodøserne på et nyt stykke på tre meter. Dette stykke er udfærdiget som brodøsernes bud på, hvordan det manglende stykke af Bayeuxtapetet kunne have set ud.

Kom og hør brodøserne fortælle om overvejelserne og se brodøserne sy på det nye stykke, der er helt tegnet op.

 

Om den danske kopi:

Syningen startede den 4. januar 2000 kl. 19 i millenniumåret og har pågået med ugentlige broderiaftener lige siden. Desuden har vi præsenteret tæppet og syet ved det årlige vikingemarked, som er arrangeret af Vikingegruppen Lindholm Høje, som også har bekostet ”tapetet”.

Ved utallige arrangementer på skoler, højskoler, seminarer, foreninger og på slotte og herregårde, senest på Frederiksborg Slot i Hillerød, har brodøserne vist sting, syet og fortalt om tæppets spændende historie.

Vi har søgt fonde og mangler endnu ca. 400.000 kr. til en forsvarlig montering af den danske kopi af Bayeuxtapetet, der skal hænge på Børglum Kloster.

12.6.2013

Hvor langt er vi kommet, og hvad mangler vi at lave?

Efter ca. 17.000 arbejdstimer på kopien af Bayeuxtapetet er vi ved at udfylde motiver på de sidste 3-4 meter. Vi har gennemgået del tre for fejl og mangler og er ved at rette disse. Herefter vil vi gennemgå del et og to for fejl og mangler.

Når vi alle er til syning tirsdag aften, kniber det med at finde et sted at sy til alle. Derfor er det nødvendigt, at vi deler os, så nogle broderer på ”fejl og mangler”.

Det er nu vedtaget, at udstillingen på Børglum Kloster bliver lavet i tre montrer. Dette giver os ekstra broderiarbejde. Bayeuxtapetet skal dels op i tre dele. Der skal tages hensyn til såvel en naturlig deling af motiverne som til længden på selve montrerne. Der skal klippes op og broderes ved delingerne.

Tapetet skal monteres i montrerne med en velcroophængning. Vi vil selv lave syninger med velcrobånd, så der er vist syarbejde til alle brodøser sommeren over.

Med hensyn til etablering af udstilling er vi nu kommet så langt, at vi går i gang med at søge støtte. Vi har lavet fondsansøgning og budget. Vi håber at få støtte til engangsudgiften til etablering af permanent udstilling på Børglum Kloster. Børglum Kloster stiller vedlagsfrit lokale til rådighed i det nyrenoverede Velkomst- og Besøgscenter.

Vi modtager gerne donationer til dette formål, og vi håber, at alle vil kunne få fornøjelsen af at se kopien af Bayeuxtapetet udstillet på Børglum Kloster i løbet af 2014.

15.1.2013

Vi har syet kontur omkring næsten alle motiver. Der mangler udfyldning – nedlagt syning på ca. de sidste 5 meter.

Vi er begyndt at udfylde motiverne , samtidig med at de sidste konturer bliver syet.

Der mangler to sammensyninger, dvs. at hørlærred skal sys sammen, der skal tegnes over sammensyningen og broderes motiver der.

Vi mangler at gennemgå hele tapetet for fejl og mangler.

På mødet 15.1. bestemmer vi at fortsætte som tidligere. Vi syr hver tirsdag aften kl.19 til 21 og de der kan syr fredag formiddag fra kl. 10 til 12. Hver måned mødes vi en lørdag eller søndag og syr fra kl. 10 til 15.

Vi kan ikke vurdere, hvornår vi bliver færdige, men vi gætter på, at vi også syr hen over sommeren 2013.

16. november 2012.

Hvor langt er vi ?

Bayeuxtapetet lige nu: I bankboksen har vi 2 ruller færdigsyet tapet. Det er del 1 og del 2, som er syet sammen til et stykke på 36 meter, og der er broderet over sammensyningen. Den anden rulle i bankboksen er del 3 på 18 meter.

Del 4, den sidste del af Bayeuxtapetet er ca. 16 meter lang. Her på del 4 har vi fået tegnet alle motiver over på stoffet, og vi broderer på de sidste 5 meter. Vi bestræber os for, at få syet kontursting omkring alle motiverne og vil så til sidst fylde ud med nedlagt syning. Vi syr konturerne først, for at vores blyantstegninger ikke skal forsvinde igen. Den sidste tid har vi sat turbo på vores arbejde og har aftalt at opprioritere vores syaftener frem for andre aktiviteter. Vi syr desuden en lørdag eller en søndag hver måned, og de, der kan, syr også torsdag eller fredag formiddag. Vi har fået syet kontur omkring mange motiver, og det gør, at vi skal være ret fleksible med hensyn til, hvor vi lige kommer til at sidde og sy. Der bliver mindre og mindre plads til 9 brodøser på de sidste meter. På et tidspunkt skal vi have syet de 2 ruller i bankboksen sammen og broderet over sammensyningen. Det vil beskæftige et par brodøser en tid. Ligeledes skal vi have gennemgået hele tapetet med kritiske øjne for fejl og mangler. Dette arbejde vil også tage sin tid.

Vi vil gøre status omkring årsskiftet 2012/13 og se, hvor langt vi så er kommet, og planlægge det sidste arbejde efter det.

www. bayeuxtapetet.dk – Bayeuxgruppen – Copyright 2012 ©