BAYEUXTAPETET.DK

Hjem

Velkommen

Tapetet

Brodøserne

Donation

Billeder

Tegning af motiv på lærred

af | maj 8, 2020 | Tapetet

Tegning af motiv på lærred

På Aalborg Universitetsbibliotek fandt man frem til et eksemplar af David Wilsons bog om Bayeuxtapetet. Denne bog har illustrationer i forholdet 1: ca. 1,8, og det format var det straks lettere at arbejde med. Desuden viste illustrationerne meget tydeligt garnfarver og stingtyper. De to tegnere fortsatte ufortrødent det store arbejde, og de blev senere suppleret med endnu en tegner, der ved hjælp af sine matematiske færdigheder udtænkte et tegnesystem, som udlignede det lille udsving i illustrationerne. De sidste 5 m blev tegnet ved hjælp af lyskasse og fotokopier i fuld størrelse – det gik betydelig hurtigere.

Wilsons bog var udsolgt fra forlaget, men en antikvarboghandler i Aalborg var behjælpelig med at fremskaffe brugte eksemplarer af bogen. Nørresundby Bank sponsorerede det første eksemplar, og efterhånden anskaffede alle brodøser deres eget eksemplar af bogen. De, der købte sidst, kom til at betale mest, da den pludselige interesse gjorde, at prisen hastigt  steg.

Bogen er senere genoptrykt og kan købes i Nationalmuseets butik.

 

www. bayeuxtapetet.dk – Bayeuxgruppen – Copyright 2012 ©