BAYEUXTAPETET.DK

Hjem

Velkommen

Tapetet

Brodøserne

Donation

Billeder

Arbejdet i gruppen

af | maj 9, 2020 | Tapetet

Arbejdet i gruppen

Her talte vi om, at vi savnede et stort arbejde at være fælles om, idet vi efter 10 år som vikinger var færdige med at sy teltdug, fodtøj og vort eget tøj.

Vikingegruppens medlemmer syr i hånden, som vikingerne gjorde, og på det årlige vikingemarked på Lindholm Høje havde vi allerede i mange år formidlet viden om vikingetidens håndværk og håndarbejde. Så det passede fint til Vikingegruppens formål, at vi broderede den ”tegneserie”,der beretter om det store slag i 1066, som siges at  afslutte vikingetiden.

Arbejdet påbegyndtes den 4. januar 2000, to måneder efter, at ideen opstod. Stof og garn var indkøbt, og den første scene var tegnet efter Mogens Ruds bog om Bayeuxtapetet. Nogle skulle aflægge syprøve for at få lov til at sy, men den aften tog vi de første sting.

Vi besluttede at sy to timer hver tirsdag aften samt en lørdag eller søndag om måneden – så der er lagt mange arbejdstimer i projektet – men det har også været utrolig hyggeligt  og har givet et godt sammenhold i gruppen.

Allerede på vikingemarkedet på Lindholm Høje i 2000 syede vi på tapetet – og har gjort det på alle Lindholm Høje gruppens vikingemarkeder siden. Vi blev faktisk lidt overraskede over den interesse, vort arbejde var genstand for. Mange besøgte os på markedet hvert år for at følge med i, hvor langt vi var kommet.

www. bayeuxtapetet.dk – Bayeuxgruppen – Copyright 2012 ©