BAYEUXTAPETET.DK

Hjem

Velkommen

Tapetet

Brodøserne

Donation

Billeder

Velkommen til Bayeuxtapetets hjemmeside

af | apr 6, 2020

Velkommen til Bayeuxtapetets hjemmeside.

 Med denne side vil vi gerne præsentere vores projekt, som er at brodere en kopi af det originale Bayeuxtapet.

Vikingegruppen Lindholm Høje har eksisteret siden 1990 og har ca. 100 medlemmer. En gruppe herfra besluttede i januar 2000 at gå sammen om et større projekt, som naturligvis skulle have med vikingetiden at gøre.

Forslaget om at sy en kopi af Bayeuxtapetet blev vedtaget, og syningen påbegyndtes januar 2000. Foreningen Bayeuxgruppen blev dannet som en selvstændig forening under paraplyorganisationen Vikingegruppen Lindholm Høje, som har sponsoreret hørlærred og uldgarn.
Formålet med projektet var – ud over samarbejdet i gruppen – at skabe interesse for vikingetiden.

Foreningen Bayeuxgruppens formål er:

  • At fremstille en rekonstruktion af Bayeuxtapetet og herefter bevare det færdige resultat.
  • ved foredrag, fremvisning af tapetet og demonstration af syteknik i skoler og kulturelle institutioner, at formidle viden om vikingetiden med udgangspunkt i Bayeuxtapetet, som fortæller om levevis, klædedragt, håndværk, herunder bygning af skibe, jagt, madlavning, krigshandlinger m.v. for tusind år siden.
  • at supplere medlemmernes viden om Bayeuxtapetet og vikingetiden ved besøg på historiske steder og ved løbende kontakt med interessegrupper og sytekniske eksperter.
  • at arbejde for permanent udstilling af Bayeuxtaepetet.

Kopien af Bayeuxtapetet er nu færdigbroderet og permanent udstillet på Børglum Kloster. Udstillingen blev indviet 7.5.2015 og kan ses i åbningstiden på Børglum Kloster.
Der kan læses om og ses billeder af: Processen med at brodere kopien af Bayeuxtapetet, Brodøserne og Etableringen af udstillingen.
Bayeuxtapetet er fotografisk gengivet under ”Det færdige tapet”

Se hvem der har doneret her

 

www. bayeuxtapetet.dk – Bayeuxgruppen – Copyright 2012 ©